Druk is iets wat veel mensen kennen. We kunnen er regelmatig mee  worden geconfronteerd. Maatschappelijke druk is er ook een die het goed doet. We  moeten aan alle voorwaarden voldoen en zodra we die voorwaarden niet halen, dan  worden we daar op aangesproken. Hetzij door een ander of door ons eigen gevoel.
De daardoor aan stress gerelateerde klachten liegen er dan ook niet om. Als je het  aantal mensen bij elkaar zou zien dat al jaren last heeft van allerlei ongemakken,  gecreëerd door hun eigen werkdruk, quotaʼs, levensideeën, levensstandaard en  stress, dan zou je schrikken.

Nekpijn verhelpen DordrechtRugpijn Dordrecht

Er is nog een ander probleem dat onder de oppervlakte loert. Het is een andere grote  vijand die we hebben: tijd. Door diezelfde werkdruk, quotaʼs, levensideeën,  levensstandaard en stress zitten we in tijdnood.

Wanneer er geen tijd meer over is, dan is er geen tijd voor rust en dit houdt en maakt de belastbaarheid laag. Deze situatie brengt ons in de ideale positie om ziek te worden en dan hebben wij het niet alleen over griep of verkoudheid, maar ook ziekten aan het bewegingsapparaat. RSI/KANS, lage rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, tintelende vingers en concentratiestoornissen zijn problemen die vaak voorkomen. Het is daarom niet moeilijk om stoelmassage te begrijpen. Het past in een druk werkschema, het kost maar twintig minuten, de masseur komt naar jou toe en je hoeft je niet te ontkleden.