BindweefselmassageBindweefselmassage is een vorm van prikkelen, die zeer snelle reacties laat zien. Het komt er in het kort op neer, dat men prikkels geeft aan het zenuwstelsel via het bindweefsel in de huid.

De prikkels worden gegeven door de huid op rek te brengen. Dit op rek brengen kan in het begin wat vervelender aanvoelen, maar wennen doet men er snel aan en resultaten zijn verbluffend. Er is meteen een verschil in bewegelijkheid te voelen op plaatsen, die daarvoor nog stug en stijf waren.

Wanneer de huid stug en stijf is zal pijn ook eerder ervaren worden waardoor een mens geneigd zal zijn om beweging te voorkomen. Dit is een van de fenomenen waardoor klachten in stand worden gehouden. Beweging is namelijk nodig voor herstel!

Het verschil in bewegelijkheid verkregen door het toepassen van bindweefselmassage is voor een mens per direct een reden om zelf ook bewegelijker te worden. En die verkregen bewegelijkheid komt het zelf herstellend vermogen van het menselijk lichaam weer ten goede.