Veel van de klachten die wij in de praktijk zien zijn veroorzaakt door achterstallig onderhoud en in een veel vroeger stadium had het herstel makkelijk geweest en minder lang hoeven duren.

Behandelingen Paramedisch centrum Drechtsteden

Wat is Preventie?

In ons dagelijks leven ervaren we regelmatig kleine ongemakken. Hoofdpijn, pijn in de onderrug, een tinteling in een arm of been. Meestal trekken deze ongemakken weer weg en soms is er even rust of een aspirine voor nodig. Zelfs als we een gezonde levensstijl hebben en regelmatig sporten kunnen we deze kleine ongemakken niet vermijden. Deze kleine ongemakken kunnen een signaal zijn voor een beginnende blokkades.

Oorzaken van deze blokkades kunnen spanning of stress zijn maar ook minder opvallende oorzaken zoals een statische werkhouding of een langdurige eenzijdige belasting door monotoon werk. Pas als de ongemakken aanhouden en in klachten veranderen gaan we naar een therapeut.

Toch is preventieve zorg ons niet onbekend. Het halfjaarlijkse bezoek aan de tandarts voorkomt vaak erger en bespaart veelal rigoureuze ingrepen en hoge kosten. Ook onze auto en onze cv-ketel krijgen een regelmatige check up.
Waarom dan niet ons lijf?

Veel van de klachten die wij in de praktijk zien zijn veroorzaakt door achterstallig onderhoud en in een veel vroeger stadium had het herstel makkelijk geweest en minder lang hoeven duren. In minder behandelingen herstellen betekent ook minder kosten. Behoud door onderhoud is dus nog niet zo’n raar idee.

De vraag die je je kan stellen is de volgende: Voorkom je liever klachten ‘of’ laat je klachten liever behandelen?

Wat kan Paramedisch Centrum Drechtsteden voor je doen?

Tijdens een intake bij Paramedisch Centrum Drechtsteden brengen we je onderhoudt behoefte in kaart. Afhankelijk van je behoefte en je belasting, bijvoorbeeld het soort werk wat je doet, stellen we samen een onderhoudsplan op.

We spreken samen de regelmaat af waarop je langskomt voor controle en een ondersteunende manuele behandeling. Op deze manier zit je lekkerder in je lijf en helpen we je stevig staan.