Therapie is een ander woord voor ‘de weg van herstel’. In ons geval kijken we waar problemen zijn begonnen voor de kandidaat. Een veel gehoorde beschrijving van mensen is over het algemeen een gevoel van uitputting. En die uitputting is waar te nemen in de mentale en fysieke gesteldheid van een mens. Het resultaat van deze situatie is slecht herstel, waardoor men lang last kan blijven houden van klachten, zoals bijvoorbeeld lage rugpijn. Normaliter herstelt een mens van de normale gebruikersschade [spierpijn] in ongeveer een week. Wanneer er na zes weken nog geen verbetering is dan spreken qua het genoemde voorbeeld van a-specifieke lage rugpijn. Therapie Dordrecht

Het aanhouden van de klacht heeft vaak te maken met het niet veranderen van schadelijk gedrag [leefwijze]. Erg vaak komt het neer op het gewoonweg ontbreken van kennis over bepaalde zaken die bijdragen in het aanhouden van een klacht.

De therapie is ten eerste een mens wijzen op de reden van uitputting en het tweede deel is de fysieke en mentale ondersteuning, doormiddel van bijvoorbeeld gesprekken, medische fitness, mobilisaties, en een mens heel actief leren letten op het gevoel in het lichaam. Bewust worden is een proces wat veel uitleg vereist. Het is voor mensen vaak niet voor te stellen dat alledaags gedrag ervoor kan zorgen dat men fysieke klachten krijgt en houdt.

Het Paramedisch centrum Drechtsteden is er om te helpen bij herstel van klachten en na herstel de gezondheid op de hierboven besproken wijze (preventief) te waarborgen.